LÆR DEG Å KODE PÅ 12 UKER
Les mer

2018-07-10

2018-11-19

FRA KUNDESERVICEMEDARBEIDER TIL UTVIKLINGSSJEF PÅ 2 ÅR

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Det beste har vært å få oppnå det jeg har lyst til å drive med på så kort tid. Hadde jeg valgt en ny bachelorgrad hadde jeg startet utdanningen nå. Istedenfor er jeg ferdig utdannet og skal starte i en ny jobb som jeg er stolt av.

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Seks måneder etter at Wilhelm sa opp jobben i bank, begynte han på et kurs i digital teknikk ved Luleå Universitet. Der dukket interessen for IT opp på nytt.

– På samme tid ble jeg oppringt av en venn som fortalte om en bedrift som kunne gi en rask vei inn i IT-bransjen. Valget stod dermed mellom å fortsette å studere noen år på universitetet, eller å forsøke å komme inn på denne 12 ukers utdannelsen og deretter få jobb. Det var et enkelt valg, sier Wilhelm.

Wilhelm utførte de obligatoriske testene og kom inn på Javaprogrammet hos Academy. 12 uker senere var han uteksaminert som junior IT-konsulent.

– Det er virkelig noe av det morsomste jeg har vært med på. Veldig utfordrende med et høyt tempo, men alle som deltok i programmet var veldig motiverte, og vi fullførte det sammen.

Klatret fra juniorutvikler til utviklingssjef

Rett etter utdannelsen ventet en jobb som juniorutvikler hos Abalon sammen med en annen som også hadde gått i samme klasse på Academy.

– Jeg har alltid vært svært strukturert og ryddig, så etter et par måneder fikk jeg tilbud om å bli SCRUM Master i et prosjekt, forteller han.

Samtidig begynte han å tenke enda mer på hvordan utviklingen kunne organiseres for at arbeidet skulle flyte så godt som mulig. Han begynte også å se mer på ulike systemløsninger for Continous Delivery. Der fant han Google Cloud og fullførte en utdannelse for å bli sertifisert Google Cloud-arkitekt. Etter ca. halvannet år hos Abalon gikk den daværende utviklingssjefen videre og Wilhelm fikk spørsmål om han ville overta hans rolle.

– Jeg svarte at jeg var nødt til å sove på saken, men det føltes fort som et steg i riktig retning, forteller Wilhelm.

Svaret ble ja. Nå består dagene hovedsakelig av å inspirere og engasjere medarbeiderne, i tillegg til å fortsette forbedring av Google Cloud-arkitekturen.

– Jeg får fortsatt utvikle en del, sier han og ler.

Han forteller at de nå skal ansette flere utviklere til teamet, og at de gjerne ansetter noen som har utdannet seg via Academy.

– Jeg har faktisk allerede ansatt en til fra Academy, og håper selvfølgelig å ansette enda flere i fremtiden, avslutter han.

Ønsker du også å bytte karriere og lære deg å programmere på 12 uker? Se våre programmer her: www.academy.no/program

WILHELM PERDAHL

Wilhelm fra Haparanda i Sverige har studert økonomiske fag ved universitetet i Linköping. Under studietiden viste Wilhelm stor interesse for de tekniske delene innenfor finans da han ble kjent med blant annet Excel, VBA, LISP, Ada og VHDL. De valgfagene som fantes sendte dermed Wilhelm i retningen programmering og datateknikk. Han har siden 2012 arbeidet hos Länsförsäkringar i ulike salgsroller og var nå klar for å satse videre på sin interesse for IT.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Les mer

En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#/.Net- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

Les mer

Etter 12 uker tok Heidi eksamen og ble IT-konsulent via Academy. Etter et intensivt utdanningsløp ble jobben som selger byttet ut med programvaredesign. Triatlonentusiasten, som trives med å løse spesifikke problemer, synes det beste med koding er at man ser fremgangen steg for steg – akkurat som i triatlonkonkurranser.

Les mer

Carolina Saavedra ble uteksaminert fra Academy i kurset C#/.NET våren 2017. Tidligere jobbet hun i finansbransjen med risikohåndtering og analyse, men i takt med at banksektoren ble stadig mer digitalisert, økte også motivasjonen for en jobb innen IT. Nå har hun snart tilbragt ett år som systemutvikler.

Les mer