2018-07-10

2018-11-19

FRA KUNDESERVICEMEDARBEIDER TIL UTVIKLINGSSJEF PÅ 2 ÅR

Wilhelm Perdahl jobbet som kundeservicemedarbeider i en bank da han innså at det ikke var det han ønsket å gjøre. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter hvilket gjorde at han sa opp uten en videre plan for hva han skulle gjøre videre. Til tross for en økonomieksamen i bakhånd, valgte han etter seks måneder å ta et kurs ved Luleå Universitet innen digital teknikk og der dukket interessen for IT opp på ny.

Wilhelm Perdahl jobbet som kundeservicemedarbeider i en bank da han innså at det ikke var det han ønsket å gjøre. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter hvilket gjorde at han sa opp uten en videre plan for hva han skulle gjøre videre. Til tross for en økonomieksamen i bakhånd, valgte han etter seks måneder å ta et kurs ved Luleå Universitet innen digital teknikk og der dukket interessen for IT opp på ny.

- På samme tid ble jeg oppringt av en venn som fortalte om en bedrift som kunne skape en rask vei inn til IT-bransjen. Valget stod dermed mellom å fortsette å studere noen år på universitetet eller å forsøke å komme inn på denne 12 ukers utdannelsen og deretter få jobb, noe som var et enkelt valg, sier Wilhelm.

Wilhelm utførte de obligatoriske testene og kom inn på Javaprogrammet. 12 uker senere var han et uteksaminert junior IT-konsulent.

- Det er virkelig noe av det morsomste jeg har vært med på. Veldig utfordrende og et høyt tempo, men alle som gikk programmet var veldig motiverte, og vi fullførte det sammen.

Rett etter utdannelsen fikk han jobb som en juniorutvikler hos Abalon sammen med en til som også hadde gått i samme klasse hos Academy som Wilhelm.

- Jeg har alltid vært svært strukturert og ryddig så etter et par måneder fikk jeg tilbud om å bli SCRUM Master i et prosjekt.

Samtidig begynte han å tenke enda mer rundt hvordan utviklingen kunne organiseres for at arbeidet skulle flyte så godt som mulig. Han begynte også å se mer på ulike systemløsninger for continous delivery. Der fant han Google Cloud og fullførte en utdannelse for å bli en sertifisert Google Cloud arkitekt. Etter cirka halvannet år hos Abalon gikk den daværende utviklingssjefen videre med nye utfordringer og Wilhelm fikk spørsmål om han ønsket å bli utviklingssjef.

- Jeg svarte at jeg var nødt til å sove på saken, men det føltes raskt som et steg i riktig retning, forteller Wilhelm.

Han takket dermed ja og nå består dagene hovedsakelig av å inspirere og engasjere medarbeiderne, samt å fortsette å forbedre Google Cloud arkitekturen.

- Jeg får fortsatt utvikle en del, sier han og ler.

Han forteller også at de nå skal ansette flere utviklere til teamet og at de gjerne ansetter noen som har utdannet seg via Academy.

- Jeg har faktisk allerede ansatt en til fra Academy og håper selvfølgelig å ansette enda flere i fremtiden.

Ønsker du også å bytte karriere og lære deg å programmere på 12 uker? Ta utvelgelsestestene til høstens program i Java eller C#.NET allerede i dag!

WILHELM PERDAHL

Wilhelp fra Haparanda i Sverige har studert økonomiske fag ved universitetet i Linköping. Under studietiden viste Wilhelm en stor interesse for de tekniske delene innenfor finans da han ble kjent med blant annet Excel, VBA, LISP, Ada og VHDL. De valgfagene som fantes sendte dermed Wilhelm i retningen programmering og datateknikk. Han har siden 2012 arbeidet hos Länsförsäkringar i roller innenfor salg og er nå klar for å satse på sin store interesse for IT.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

En karriere i IT bransjen høres spennende ut, men du tenker kanskje fortsatt på hvorfor du skal velge nettopp Academy? Dette kan våre IT konsulenter som har gått Academy svare på. Vi spurte studenter fra de forrige C#/.Net- og Java-kursene i sommer om hvorfor de valgte å bytte karriere via Academy, og vi har samlet 12 grunner til hvorfor man skal klikke seg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

Les mer

På 12 uker tok Heidi eksamen som IT-konsulent hos Academy og etter en intensiv utdannelsesperiode ble jobben som leverandør skiftet ut med programvaredesign. Triathlonentusiasten som trives med å løse spesifikke problemer, synes at det beste med koding er at man ser fremgangen bit for bit – akkurat som i triathlonkonkurranser.

Les mer

Carolina Saavedra ble uteksaminert hos Academy i kurset C#/.NET våren 2017. Hun har tidligere arbeidet i finansbransjen med blant annet risikohåndtering og analyse, men i lengre tid vært interessert i programmering. I takt med at banksektoren stadig blir mer digitalisert, økte også motivasjonen for et karrierebytte. I dag har hun snart tilbragt et år som systemutvikler.

Les mer

Det har nå gått tre år siden 2015, hvor deltagerne i Academys første program i C#/.NET tok eksamen. Vi har møtt tre av dem for å få vite mer om hva de arbeider med i dag.

Les mer