LÆR DEG Å KODE PÅ 12 UKER
Les mer

2018-05-07

2018-11-19

Fra Siviløkonom til Systemutvikler på 12 uker

Carolina Saavedra ble uteksaminert fra Academy i kurset C#/.NET våren 2017. Tidligere jobbet hun i finansbransjen med risikohåndtering og analyse, men i takt med at banksektoren ble stadig mer digitalisert, økte også motivasjonen for en jobb innen IT. Nå har hun snart tilbragt ett år som systemutvikler.

Det beste har vært å få oppnå det jeg har lyst til å drive med på så kort tid. Hadde jeg valgt en ny bachelorgrad hadde jeg startet utdanningen nå. Istedenfor er jeg ferdig utdannet og skal starte i en ny jobb som jeg er stolt av.

Carolina Saavedra ble uteksaminert fra Academy i kurset C#/.NET våren 2017. Tidligere jobbet hun i finansbransjen med risikohåndtering og analyse, men i takt med at banksektoren ble stadig mer digitalisert, økte også motivasjonen for en jobb innen IT. Nå har hun snart tilbragt ett år som systemutvikler.

Hei Carolina! Hvorfor søkte du deg inn på Academy?

For meg var det utrolig viktig at utdanningen skulle føles seriøs. Det som avgjorde saken for min del var den faste ansettelsen som ventet da jeg var ferdig. Å avslutte en ni år lang karriere var en overraskende enkel avgjørelse da jeg fant Academy. Det føltes som et riktig tidspunkt å lære seg programmering, og jeg tror at kombinasjonen IT/finans er svært ettertraktet.

Hva gjør du i ditt konsulentoppdrag hos Avida?

Hos Avida arbeider jeg som Fullstack-utvikler, noe som betyr at jeg jobber med alt fra databasen i SQL til html og JavaScript i webbens grensesnitt. Her kjenner jeg igjen de fleste teknikkene fra utdannelsen. Jeg må si at jeg virkelig har fått en kickstart her og i løpet av mine første uker hadde jeg begynt å jobbe med egne oppgaver, vært på .NET-konferanse og sommerfest med resten av bedriften.

Hvordan opplevde du intensivutdanningen hos Academy?

Utdanningen var utrolig gøy og lærerik. Jeg hadde ingen tidligere erfaring med programmering og var ærlig talt litt skeptisk til hvor mye det ville være mulig å lære på bare 12 uker. Det viste seg at det var mye mer enn jeg kunne våge å håpe på! Accelerated Learning var svært ulikt fra universitetet, både når det gjaldt intensitet, men også hvordan vi fikk bruke det vi lærte i praktiske øvelser. Det var nok ikke før i sluttprosjektet der min gruppe bygde opp en digital kø-applikasjon at jeg faktisk innså hvor mye jeg hadde lært.

Hvordan er det å være ny i IT-bransjen?

Overgangen til IT-bransjen har hittil vært både spennende og utfordrende. Uten tidligere interesse for det tekniske, er det en helt ny verden utover selve programmeringen som har åpnet seg. Det skjer noe nytt hele tiden og det som motiverer meg er at det alltid finnes nye ting å lære.

 

Nå ligger fokuset på å bygge videre på de kunnskapene jeg har fått med meg fra Academy. Ettersom jeg har hatt et langsiktig oppdrag håper jeg å kunne gå mer i dybden enn hva jeg fikk mulighet til under selve utdanningen. Med min tidligere erfaring fra finansbransjen tror jeg også at jeg kan tilføre arbeidsgiveren min noe verdifullt og ha en tydelig nisje for fremtiden.

Hvilke tips har du til de som vurderer å begynne i IT-bransjen?

Mitt beste tips til de som vurderer å gå på Academy i år er: Gjør det! Det spiller absolutt ingen rolle hvilken bakgrunn eller erfaring du har fra før. Det viktigste er at du er motivert, har et ønske om å lære noe nytt og at du trives med utfordringer. Utnytt de ressursene som finnes og ikke vær redd for å stille spørsmål eller å be lærerne om hjelp. Alle forutsetningene for å lykkes er til stede og det blir akkurat det du selv gjør det til.

No items found.
Carolina Saavedra

Carolina Saavedra

Carolina er siviløkonom med eksamen i International Business fra universitetet i Stockholm, og lang bakgrunn fra finanssektoren. Carolina har blant annet jobbet som risikoanalytiker på Riksgälden og deltatt i et SIDA-finansiert program hvor hun jobbet med mikrofinansiering i Tanzania. Hun brenner for problemløsning og ønsker hele tiden utvikle seg og utfordres. Carolina har lenge hatt interesse for IT og programmering, og via Academy så hun frem til en karriere som IT-konsulent.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Les mer

En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#/.Net- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

Les mer

Etter 12 uker tok Heidi eksamen og ble IT-konsulent via Academy. Etter et intensivt utdanningsløp ble jobben som selger byttet ut med programvaredesign. Triatlonentusiasten, som trives med å løse spesifikke problemer, synes det beste med koding er at man ser fremgangen steg for steg – akkurat som i triatlonkonkurranser.

Les mer

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Les mer