2018-09-27

2018-11-21

Hvorfor Academy? Våre IT konsulenter gir deg 12 grunner til å søke og starte en ny karriere i IT-bransjen.

En karriere i IT bransjen høres spennende ut, men du tenker kanskje fortsatt på hvorfor du skal velge nettopp Academy? Dette kan våre IT konsulenter som har gått Academy svare på. Vi spurte studenter fra de forrige C#/.Net- og Java-kursene i sommer om hvorfor de valgte å bytte karriere via Academy, og vi har samlet 12 grunner til hvorfor man skal klikke seg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

”Jeg tenkte at jeg skulle søke meg inn på universitetet, men når du nettopp har studert i 7 år så føles det dumt å tilbringe 5 år til på skolebenken. Academy ble dermed en gyllen mulighet og en snarvei inn i bransjen” - Joonas

En karriere i IT bransjen høres spennende ut, men du tenker kanskje fortsatt på hvorfor du skal velge nettopp Academy? Dette kan våre IT konsulenter som har gått Academy svare på. Vi spurte studenter fra de forrige C#/.Net- og Java-kursene i sommer om hvorfor de valgte å bytte karriere via Academy, og vi har samlet 12 grunner til hvorfor man skal klikke seg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

1. EN NY KARRIERE PÅ 12 UKER

”Jeg tenkte at jeg skulle søke meg inn på universitetet, men når du nettopp har studert i 7 år så føles det dumt å tilbringe 5 år til på skolebenken. Academy ble dermed en gyllen mulighet og en snarvei inn i bransjen” - Joonas

For at man raskere skal kunne løse den store kompetansebristen i dagens arbeidsmarked bør man fokusere på å lære bort den kunnskapen som mangler istedenfor å ta et helt nytt studieløp. Det er dette vi tar utgangspunkt i hos Academy: på 12 uker lærer vi mennesker med rett kompetanse og motivasjon de ferdighetene som de fortsatt mangler for å komme inn i drømmebransjen.

Selv om 12 uker er mer enn nok for å utdanne noen som sitter med den riktige bakgrunnen, er ikke Academy noen enkel quick fix. Accelerated learning forutsetter gode kognitive egenskaper og i tillegg til høy motivasjon, trengs også engasjement. Å ta innover seg en så stor mengde informasjon krever at du er en aktiv student og har konkurranseinstinkt. Og det er heller ikke slik at studiene ender ved eksamen – utviklingen fortsetter videre i jobben, for resten av livet.

2. DU LÆRER DEG Å KODE

”Det som er så fascinerende med koding er de uendelige utfordringene når det kommer til problemløsning. Noen er enkle og løses raskt, mens andre er mer utfordrende og krever mer tid” – Ville

Å lære seg å kode utfordrer både evnen til å trekke logiske konklusjoner, men også kreativiteten. Det handler om konkret problemløsning som kan føre til alt fra veldig vide løsninger til komplekse utfordringer. I tillegg til dette med muligheten til å påvirke, løfter våre konsulenter ofte frem at man ser et resultat av jobben man gjør direkte, samt at man stadig ser fremgang i egne prosjekter.  

3. DU FÅR EN FAST JOBB  

”Jeg hadde en fast jobb hvor jeg hadde vært i over seks år. Grunnen til at jeg turte å bytte var at jeg visste at jeg var garantert en jobb etter utdannelsen.” – Johanna.

Det er få som ønsker å bli stående uten arbeid. Allikevel drømmer mange om en forandring og ønsker å prøve noe nytt. Uro for fremtiden og inntekten påvirker i stor grad hvor modige valg vi tør å ta når det kommer til karrieren. Dette er grunnen til at utdannelsen hos Academy alltid er gratis og alltid ender med tilbud om en fast heltidsjobb.

4. DU FÅR EN FOT INNENFOR IT-BRANSJEN

”Til syvende og sist handler det meste om å få innpass og det å få foten innenfor bransjen via den første jobben. Om man kun skulle basert det på sine egne kunnskaper og deretter begynt å søke jobb, ville det vært mye vanskeligere” – Johannes.

Academy legger til rette for mulighetene for å få en ny karriere på kort tid. Dette ved at vi gjør det mulig å gå direkte ut i arbeidslivet etter at man har tilegnet seg den nødvendige kunnskapen. Som konsulent for Academic Work får du direkte mulighet til å forbedre dine ferdigheter og tilegne deg praktisk erfaring. Uten denne kompetansebakgrunnen kan det være betydelig mer utfordrende å få en fot innenfor døren.

5. I IT-BRANSJEN SLUTTER MAN ANLDRI Å LÆRE

”I min forrige jobb hadde utviklingen stoppet opp. Jeg er en person som hele tiden vil utfordre meg selv. Det fine med IT-bransjen er at det alltid finnes noe nytt å lære: bransjen er i konstant endring det finnes så mange ulike områder man kan utfordre seg selv på” – Nina  

Teknologier, maskiner, tjenester og plattformer endres mye raskere enn hva de gjorde tidligere. Der det tok flere tiår for mottakeren å erstattes med streaming, erstattes tjenester og plattformer i dag betydelig raskere. De som nå begynner sin karriere i IT-bransjen kommer til å se og ta i bruk et uendelig antall nye innovasjoner de kommende årene – og kanskje også bidra til å skape disse.

6. DU BYGGER ET NETTVÆRK ALLEREDE FØR DU ER FERDIG MED UTDANNELSEN

”Allerede fra første dag har vi vært en veldig bra gjeng med gode holdninger. Når du har lært deg hvordan du skal be andre om hjelp, vil dette også bli enklere i arbeidslivet. Kontaktopplysninger har blitt utvekslet og relasjoner har blitt skapt” - Reija  

Academy er en intensiv læringsopplevelse, men også en unik mulighet for å bli kjent med nye mennesker. Du er omgitt av IT-bransjens eksperter – lærere, medstudenter og de som har gjennomført Academy. Du har med andre ord et nettverk innen du er uteksaminert og klar for arbeidslivet.  

7. DU BYGGER GRUNNLAGET FOR DIN KARRIERE INNEN IT

”Om det er noe jeg har lært meg på disse tre månedene så er det at man kan lære seg hva som helst så lenge man har den rette innstillingen. Den første uken kunne mengden med informasjon føles litt overveldende, men etter hvert når det hele tiden kom ny informasjon, ble man vant med en ny måte å tenke på og ta til seg det man lærte.” - Tatu

Man blir ingen mester på 12 uker. Men om tiden anvendes rett og kombineres med den rette læringsevnen så er det tilstrekkelig med tid for å bygge et stødig grunnlag. Man får en hel del nye kunnskaper og ferdigheter med seg fra Academy som man siden kan videreutvikle med ekspertisen ute på arbeidsplassen etter at man er uteksaminert. Mange IT-konsulenter lærer seg nye språk og plattformer tidlig etter at de begynner å jobbe – noe som etter et 12 uker langt intensivkurs ikke lenger er like utfordrende.

8. DU ER IKKE ALENE

” Akselerasjonsfasen gjøres sammen med de andre kursdeltagerne, og lærerne hjelper deg med å holde en stø kurs” – Johannes.

Internett er fullt av opplæringsvideoer og instruksjoner for å lære seg å kode – alt det man lærer seg på Academy kan man selvfølgelig finne via Google. Effektiviteten bak Academy gjemmer seg blant det du ikke finner i like stor grad på nett, nemlig andre mennesker. Studiene utføres i et tett samarbeid med mange gruppeoppgaver som gjør det mulig for studentene å lære av hverandre. I tillegg fører lærernes konstante nærvær til at man alltid studerer riktig pensum med den rette bredden, og på den mest effektive måten.

9. DU KODER SAMMENLAGT 500 TIMER PÅ 12 UKER

”Når man får litt informasjon om gangen og umiddelbart kan ta dette i bruk, får man en bedre forståelse av hvordan alt henger sammen” - Ville  

Vår pedagogiske mal, The Academy Way, er enkel. Maks 20 minutter med forelesninger og deretter får man oppgaver med en gang. Accelerated learning utføres først og fremst ved at man selv får prøve seg på oppgaver og utfordringer i praksis. Korte introer gjør det mulig å raskt ta i bruk informasjonen og effektiviserer læringen. Når man i tillegg til praksisen alltid har dyktige lærere og andre studenter som støtte, blir man aldri sittende alene med spørsmål og i uvisshet.

10. DU LÆRER DEG Å SELGE DINE KUNNSKAPER OG FÅR SCHRUM-MASTER SERTIFISERING

”Gjennom Academy lærte jeg å utvikle "soft-skills" og med det bli bedre på samarbeid og kommunikasjon også i rollen som IT-konsulent. For eksempel i kundemøter og når det kommer til det å tilpasse seg teamet – noe som er nytt for mange av oss i rollen som konsulent” - Miika

Målet med Academy er at de IT-konsulentene som sendes ut av klasserommet og videre ut i verden skal være så godt forberedte og innsatte i rollen som mulig. Derfor består undervisningen blant annet av salg, kommunikasjon og interaksjon, samt scrum master utdanning for smidige arbeidsmetoder.

11. EN OPPLEVELSE DU ALDRI VIL GLEMME

” Om noen år vil jeg helt sikkert se tilbake på hvordan jeg våget å skifte karriere på denne måten. Men til syvende og sist er det de andre menneskene jeg ble kjent med som var det beste med hele opplevelsen og det mest minneverdige” – Hanna-Mari

Academy er et unikt mellomledd mellom fortid og fremtid: det er et verktøy som akselererer din nye karriere i samarbeid med de andre konsulentene i klassen din. En livsendring man opplever sammen med andre er et minne for livet.  

12. FRAMTIDEN I IT-BRANSJEN ER ÅPEN

”Alt dette er så nytt slik at det ikke har gått opp for meg hvor mange muligheter som faktisk finnes. Det er gøy at fremtiden er så åpen og at man kan arbeide for å finne sin egen greie.” - Anniina

I IT-bransjen finnes det mange ulike oppgaver og roller. Behovet av ny kunnskap stiger stadig og ingen kan forutse hva man kommer til å se og oppleve i sin karriere i dagens IT-bransje. Om framtiden vet man altså ingenting mer enn at bransjen kommer til å fortsette å vokse og at det ikke finnes noen grenser for hva man vil kunne oppnå i fremtiden.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

På 12 uker tok Heidi eksamen som IT-konsulent hos Academy og etter en intensiv utdannelsesperiode ble jobben som leverandør skiftet ut med programvaredesign. Triathlonentusiasten som trives med å løse spesifikke problemer, synes at det beste med koding er at man ser fremgangen bit for bit – akkurat som i triathlonkonkurranser.

Les mer

Wilhelm Perdahl jobbet som kundeservicemedarbeider i en bank da han innså at det ikke var det han ønsket å gjøre. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter hvilket gjorde at han sa opp uten en videre plan for hva han skulle gjøre videre. Til tross for en økonomieksamen i bakhånd, valgte han etter seks måneder å ta et kurs ved Luleå Universitet innen digital teknikk og der dukket interessen for IT opp på ny.

Les mer

Carolina Saavedra ble uteksaminert hos Academy i kurset C#/.NET våren 2017. Hun har tidligere arbeidet i finansbransjen med blant annet risikohåndtering og analyse, men i lengre tid vært interessert i programmering. I takt med at banksektoren stadig blir mer digitalisert, økte også motivasjonen for et karrierebytte. I dag har hun snart tilbragt et år som systemutvikler.

Les mer

Det har nå gått tre år siden 2015, hvor deltagerne i Academys første program i C#/.NET tok eksamen. Vi har møtt tre av dem for å få vite mer om hva de arbeider med i dag.

Les mer