Meld din interesse her
Les mer

2019-04-10

2019-04-10

Det beste med IT er alle mulighetene

Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.

"Å utvikle produkter og tjenester som forenkler og forbedrer menneskers liv er ekstra gøy" - Linnea Teigen, alumni C#.NET 2016

Linnea er en IT-konsulent fra Gøteborg som de siste årene har jobbet som blant annet software og front end utvikler. Her får du lese mer om hennes oppdrag og tanker rundt rollens om konsulent.

Hvor kom interessen for IT fra?

Helt siden jeg var liten har jeg elsket dataspill, men det var på yrkeshøyskolen jeg først testet HTML, CSS og JavaScript for første gang. Jeg syns det var kreativt, og passet meg som liker struktur og logikk. Å gjøre karriere innen IT var slett ikke det jeg hadde tenkt, men jeg tok sjansen på å lære meg programmering og da ble jeg frelst.

Hvordan har din karriere sett ut?

Etter eksamen i C#.NET på Academy i 2016 har jeg hatt flere oppdrag. Jeg begynte som software utvikler i et selskap hvor jeg fikk jobbe med C# og .NET back-end, JavaScript og React front-end. Vi utviklet og vedlikeholdt et webbasert planleggingsverktøy for hjemmetjenesten, hvor vi optimaliserte rutene deres og skjemaer for de ansatte. Senere fikk jeg jobbe som full stack utvikler for en bedrift hvor jeg fikk et spennende prosjekt med å bygge et trafikkledningssystem for selvkjørende biler. Etter dette valgte jeg å fokusere på front-end ettersom jeg ville benytte mine grafiske kunnskaper mer. Da ble jeg ansatt i en større bedrift som jeg har vært hos helt til nå. Der jobbet jeg i et mindre team som front-end utvikler, og som in-house mot ulike kunder. Først og fremst har jeg jobbet med HTML, CSS og JavaScript. Jeg har fått mye ansvar, men også hatt et veldig bra team med senior utviklere og flere juniorer rundt meg. Det har vært et veldig morsomt oppdrag, men nå leter jeg etter neste utfordring.

Kjente du på noen form for uro før du begynte på Academy?

Jeg tvilte litt på det å skulle hoppe på en slik intensiv utdanning fordi jeg var redd for å ikke klare det, men det gjorde jeg jo. Under mine tre måneder i Stockholm leide jeg et rom hos en venninnes bestemor, og det fungerte kjempebra. Jeg var likevel ikke så mye på det rommet, da klassen min hang mye sammen, både på skolen og fritiden. De tre månedene gikk virkelig kjempefort!

Hva er greit å tenke på i rollen som IT-konsulent?

Man må være nysgjerrig og stille spørsmål. Det er bra å være åpen for å jobbe i ulike bedrifter, store som små, og innen ulike bransjer. Havner man på et sted hvor man trives finnes det alltid muligheter for å få bli der. Forskjellen, og fordelen med å være ansatt er at man får flere sjanser til å prøve seg på ulike roller og arbeidsoppgaver.

Hva er det beste med din jobb?

Det beste med å jobbe innen IT og programmering er helt klart alle mulighetene som finnes. Det skjer mye og man får ta del i å utvikle produkter og tjenester som forbedrer og forenkler menneskers liv er ekstra gøy. Å gå på Academy er en rask og morsom vei inn i bransjen for den som er villig til å ta på seg store utfordringer, jobbe hardt og ha det gøy underveis.

Kunne du også tenke deg en karriere som IT-konsulent? Meld din interesse nå, og få beskjed når rekrutteringen er i gang.

"SAS Institute er et utrolig spennende selskap, er det noen som kan analyse i IT markedet, er det SAS. De har et stort fokus på kompetanseutvikling og har et godt onboarding program for sine nye medarbeidere, noe som gjør at de som får muligheten til å jobbe der vil få en unik karrierereise videre." - Kine Kløve Ørsje, Consultant Manager i Academic Work.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#aktuelt

Akkurat nå har Academy et samarbeid med Salesforce, der du har muligheten til å utdanne deg på 12 uker og jobbe med en av verdens største CRM-plattformer. Vi tok en prat med Tine Engberg, som jobber som Salesforce konsulent i Accenture for å høre litt mer om hvordan det er å jobbe med Salesforce.

Les mer

Nå er Academy i gang med rekrutteringen til første runde av programmet JavaScript i Norge. Hvorfor skal man søke på Academy, og hvorfor er nettopp JavaScript så spennende? Vi spurte Lina, som tok dette kurset på Academy selv, om hva som fikk henne til å søke. Lina kommer fra Eskilstuna i Sverige og har en mastergrad i bedriftsøkonomi fra tidligere. Hun har jobbet på en innkjøpsavdeling med administrering av masterdata, og som IT-konsulent hos et av Sveriges største telekom selskap.

Les mer
April 2, 2019

Viktor Johansson har jobbet som systemutvikler hos CGI i Kiruna, Sverige,siden 2016. Interessen for IT har vært der hele livet, men det var først på videregående han lærte seg å kode, og da var det gjort. Etter studiene begynte han på en YH- utdanning innen spillutvikling i Falun. Viktor sier at en av grunnene til at han valgte å satse på en karriere innen IT var de gode jobbutsiktene. Rett etter eksamen begynte han i jobb hos CGI i Kiruna.

Les mer