Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Les mer

2019-09-13

2019-09-13

Fra lærer til IT-konsulent på 12 uker!

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Det kuleste med programmering er at du blir hele tiden utfordret og du kan hele tiden utviklet deg selv.

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Etter å ha fullført en bachelorgrad i fysikk og en mastergrad i fysikk og anatomi, prøvde Peder seg som lærer ved sin gamle videregående skole.

- Jeg trengte et miljøskifte etter så mange år med studier, og jobb som forsker fristet ikke. Jeg tenkte at læreryrket kunne være noe for meg, og vurderte til og med å studere pedagogikk hvis dette var noe jeg ville satse videre på.

Men lærerdrømmen ble ikke helt slik Peder hadde sett for seg. Han savnet kreativitet, utfordringer og problemløsning. Han tenkte tilbake på studietiden og husket at programmering hadde alle disse elementene.

- Jeg hadde drevet litt med programmering på universitetet og tenkte å prøve å bygge på den kunnskapen. Etterhvert som jeg ble litt mer kjent med faget, begynte jeg å forstå omfanget av alle mulighetene som kunne åpne seg. Med programmering kan du være kreativ og det er praktisk.

Academy ble løsningen.

Peder begynte å søke jobber innen programmering, men det viste seg raskt at han manglet kompetanse som kvalifiserte han til stillingene.

- På samme tid sendte en venn meg en artikkel om Academy og utdanningen som kunne gi meg en rask vei inn i IT-bransjen. Det var et enkelt valg sier Peder.

Han gjennomførte opptakstestene og kom inn på C# .Net programmet hos Academy. Han var ikke alene: over 2000 personer ville begynne på det samme programmet. Interessen var så stor at søknadsprosessen ble stengt to måneder før tiden.

-Det var utrolig gøy å få høre hvor mange som hadde søkt og hvor få som faktisk kom inn. Jeg pleier aldri å være en av de som kommer gjennom nåløyet.

Etter 12 uker har Peder tatt eksamen og blitt ansatt som konsulent via Academic Work. Nå starter han i ny jobb som programmerer og ser frem til å tre inn i en ny hverdag med mer utfordring og utvikling.

- Det kuleste med programmering er at du hele tiden blir utfordret og du er i konstant utvikling. Programmering ser helt annerledes ut om 5 år, da er det helt andre teknologier og nye områder du kan spesialisere deg innenfor.

Hvorfor vil du anbefale andre å søke Academy? 

- Du får en utdanning som er rettet til akkurat det bedriftene trenger og det du skal jobbe med. Det vi går igjennom i løpet av studiet er nøye planlagt. Liker du analytiske og logiske problemstillinger, har du pågangsmot og motivasjon, bør du absolutt gå Academy.

Er du nysgjerrig på programmering?

Ta en titt på Java-programmet for å se om dette kan være ditt nye fremtidige yrke. Akkurat nå har du muligheten til å søke deg inn på vårt program som lærer deg systemutvikling i Java på kun 12 uker!

Les mer om programmet her.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

En karriere i IT-bransjen høres spennende ut, men du lurer kanskje på hvorfor du skal velge nettopp Academy? Det kan våre IT-konsulenter som har gått Academy svare på. Vi spurte studentene fra de forrige C#/.Net- og Java-kursene hvorfor de valgte å bytte karriere via Academy. Her har vi samlet 12 grunner til hvorfor du skal klikke deg inn og fullføre de første testene til programmene allerede nå.

Les mer

Etter 12 uker tok Heidi eksamen og ble IT-konsulent via Academy. Etter et intensivt utdanningsløp ble jobben som selger byttet ut med programvaredesign. Triatlonentusiasten, som trives med å løse spesifikke problemer, synes det beste med koding er at man ser fremgangen steg for steg – akkurat som i triatlonkonkurranser.

Les mer